Portretfoto van afscheidsfotograaf Peter Verheijen

Ik ben Peter Verheijen en ik ben afscheidsfotograaf

Als ervaren fotograaf heb ik mij in 2018 gespecialiseerd in afscheidsfotografie. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat een tastbare herinnering kan helpen bij het afscheid van een dierbare. Ik beschouw de momenten van afscheid ook als onderdeel van rouw. Door deze momenten van afscheid vast te leggen wil ik nabestaanden troost geven.

Ik leg op een mooie en respectvolle manier het afscheid in foto’s vast en help daarmee het afscheid een plek te geven. Dat zie ik als een van de vormen om uiting te geven aan rouw.

Van nature heb ik een rustige persoonlijkheid en werk ik geconcentreerd. Eigenschappen die ervoor zorgen dat ik de betekenisvolle momenten tijdens een afscheid goed kan fotograferen.

Reactie over Peter


“Peter is in staat om een waardevol beeldverhaal te maken. Foto’s die helpen om te herinneren en opnieuw te beleven. Foto’s die troost en steun geven en de mogelijkheid om met anderen het verdriet en het gemis te delen.
Bijna onmisbaar bij het verwerken van rouw!
Naast Peter zijn vakkennis heb ik ook zijn vriendelijke en empathische houding zeer gewaardeerd. Hij is tijdens het afscheid onopvallend aanwezig en hij is uitermate goed in staat om af te stemmen in een kwetsbaar en intiem proces“

Lilian – 07-07-2019

Peter heeft al een aantal keren gefotografeerd bij een uitvaart die ik mocht begeleiden als Uitvaartonderneemster.
Ik ben een groot voorstander van uitvaartfotografie, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het voor het rouwproces is en hoe fijn het is om een herinnering te hebben van het afscheid, wat vaak in een roes voorbij gaat. Ik adviseer het een familie dan ook altijd om foto’s te laten maken. En als je het dan laat doen, dan is Peter een erg fijne fotograaf. Hij is kundig, en je hebt niet in de gaten dat hij er is. En tenslotte krijg je een mooi boek, een mooie herinnering van hem.

Ilse Hendriks
Uitvaartonderneemster Vjanova Uitvaartbegeleiding.

Onze vader had Alzheimer en in zijn laatste fase, toen hij nog wel “ok” was, wilden wij nog één mooie familie foto maken samen met hem als aandenken. Helaas is dit ons niet meer gelukt, want is hij toch best plots en eerder overleden dan wij hadden verwacht.

Tijdens het regelen van zijn begrafenis waren we van mening, hoe verdrietig zo’n dag ook is, dat het fijn zou zijn als we nu wel een aandenken zouden hebben. Ook word je geleefd op zo’n verdrietige dag en achteraf gezien is het fijn geweest om bijvoorbeeld terug te kunnen kijken wie er allemaal waren om samen met ons afscheid te nemen van onze vader.

Wij vonden Peter als fotograaf ontzettend fijn en hebben hem als deskundig ervaren. Vooraf dachten wij wel hoe gaat dat? Zal de fotograaf “in de weg lopen”? Nou dit was dus absoluut niet het geval. Hij is bijna niet opgemerkt.. En zo hebben wij hele mooie foto’s van het afscheid van onze vader mogen ontvangen!

Fam. Pardoen
Op 31 mei jl. overleed mijn man.
ik zocht een fotograaf die voor mij en mijn gezin de dag van de crematie vast legde met foto’s
blij dat ik gekozen heb voor Peter
Zulke mooie foto’s gebonden in een fotoboek waarin ik elke keer als ik het boek open sla terug kan kijken op een mooie dag.
Petra Beekhuizen 3-7-2020
Velen vroegen zich af wat een fotograaf deed tijdens de uitvaart van mijn vrouw op 17 juni j.l. Zelf zou ik er ook niet aan hebben gedacht, totdat Astrid en Paméla van Uitvaartverzorging Boon en Blok, naast hun vele goede ideeën, die mogelijkheid tersprake brachten.
Op zo’n dag gaat er veel langs je heen vanwege verdriet en spanning en dan is het later mooi om alles nog eens terug te zien. En het is belangrijk voor het verwerkingsproces.
Gisteren kregen we het resultaat binnen in een prachtig foto boek.
Uiteraard is hier informatie over te verkrijgen bij Astrid Boon of Paméla Blok.
Cees van Die, 9 juli 2020

Toen mijn moeder overleden was kregen we de tip van de uitvaartverzorgsters dat we evt een fotograaf konden nemen die het hele afscheid zou vastleggen en in eerste instantie dacht ik dat een hele fotoserie nou niet echt nodig zou zijn. Mijn vader gaf aan dat het misschien toch wel een goed idee was omdat we dan later nog eens rustig konden terug kijken en het voor de kleinkinderen later ook misschien fijn was om terug te kijken.

Nu we het gedaan hebben ben ik heel blij met het resultaat, we hebben een goed beeld van de hele middag met foto’s van een hele goede kwaliteit en een prachtig fotoboekje als aandenken.

Gr antonet

Werkwijze afscheidsfotografie

Tijdens een persoonlijk gesprek met mij of met uw uitvaartondernemer nemen we door welke momenten u wilt hebben vastgelegd en op welke locaties. Ook bespreken we uw wensen met betrekking tot het herinneringsalbum.U ontvangt op basis van deze gegevens een offerte. Uiteraard kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd.

Op de dag zelf ben ik zo onopvallend mogelijk aanwezig, zodat u, uw familie en andere genodigden tijdens de uitvaart alle rust en ruimte krijgen om afscheid te nemen.

Wilt u persoonlijk kennis met mij maken? Neemt u dan contact met mij op.

Uitvaartleidster loopt voor de rouwauto, afscheidsfotografie, Dordrecht binnenstad